Απολαμβάνοντας Διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ

Οι διακοπές αποτελούν δικαίωμα και όχι πολυτέλεια, όπως λανθασμένα μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνά να μην μπορούν οι οικογένειες ή ακόμη και μεμονωμένοι πολίτες να απολαύσουν διακοπές σε προορισμούς της Ελλάδας. Για να καμφθεί το εμπόδιο που δημιουργείται από την έλλειψη πόρων εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών, ένα σημαντικό μέτρο που έχει θεσπίσει ο ΟΑΕΔ είναι αυτό του Κοινωνικού Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Κοινωνικό Τουρισμό πρόσφατα νέα, πολλοί Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οικονομικές διακοπές σε προορισμούς της χώρας. Η διάρκεια αυτών των διακοπών είναι συνήθως αρκετή, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των δικαιούχων κάθε χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, εκτείνεται συνήθως από 5 έως και 7 ημέρες και καλύπτει τα έξοδα διαμονής. Κάποιες φορές ενδέχεται να καλυφθεί και μέρος του κόστους μεταφοράς για τους δικαιούχους.

Αν επιθυμεί κάποιος να συμμετάσχει σε αυτό το χρήσιμο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να συμπληρώσει την κατάλληλη αίτηση και να την υποβάλει διαδικτυακά. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται μέσα από ανάρτηση στο διαδίκτυο, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα πλάνα τους για τις διακοπές.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι οι διακοπές δεν καλύπτουν μονάχα τη θερινή σεζόν. Εκτός από το καλοκαίρι, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι πότε θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δωρεάν διαμονή. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν οι δικαιούχοι να επιλέξουν διαμονή σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες με κάποιο μικρό αντίτιμο. Εναλλακτικά, ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν διαμονή με την κάλυψη γευμάτων σε προνομιακή τιμή.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός ως μέτρο δεν ωφελεί μονάχα τους επισκέπτες. Οι ξενοδόχοι βρίσκουν μία διέξοδο, για να καλύψουν τις περιόδους που είναι πιο χαμηλά σε ζήτηση. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται μια ένεση στην οικονομία της χώρας και ενισχύονται η κατανάλωση και ο τζίρος. Ένα μέτρο που αποτελεί σημαντικό δικαίωμα για τους επισκέπτες, αλλά και χρήσιμη ενίσχυση για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.