Έχετε ακούσει ποτέ για τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα; Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κομμάτι στον τουριστικό κλάδο, το οποίο επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των πολυεθνικών εταιρειών για ταξίδια και νέες αγορές. Μέσα από τον κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα από υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι επιχειρήσεις προωθούν τα νέα τους προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα, φέρνουν πιο κοντά τους εργαζομένους τους από διαφορετικά μέρη της ίδιας χώρας ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Για να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την αυξανόμενη ζήτηση για συνεδριακό τουρισμό, έχει επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της ως χώρα στον τομέα της φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις αίθουσες εκδηλώσεων και στην κάλυψη εταιρικών αναγκών και επιθυμιών. Για παράδειγμα, το ιδιαίτερα γρήγορο ίντερνετ αποτελεί δέλεαρ για τις επιχειρήσεις, που θέλουν να οργανώσουν μια εταιρική εκδήλωση ή ένα συνέδριο σε κάποιο ξενοδοχείο της χώρας.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη υπηρεσίες που προσθέτουν έξτρα πόντους στο κομμάτι του εταιρικού τουρισμού. Οι γραμματειακές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες τροφοδοσίας, ο σύγχρονος οπτικοακουστικός εξοπλισμός, αλλά και οι ευχάριστες επιλογές ψυχαγωγίας ή η οικονομική διαμονή για μεγάλα γκρουπ επαγγελματιών, όλες αυτές οι πινελιές προδιαθέτουν θετικά την εκάστοτε επιχείρηση.

Μια χώρα όπως η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει σε έναν εταιρικό επισκέπτη. Τα αξιοθέατα με την τεράστια ιστορική αξία και τα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα, τα τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αλλά και η απρόσκοπτη προσβασιμότητα παντού, οι φτηνές μεταφορές και η πεντανόστιμη κουζίνα, είναι σαφώς πλεονεκτήματα που πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί προς όφελός της.

Τα τελευταία χρόνια ο συνεδριακός τουρισμός φαίνεται πως γνωρίζει τεράστια άνθιση στην Ελλάδα. Σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Πάτρα, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο και η Σαντορίνη, η Μύκονος και σε πολλούς ακόμη προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, οι ξενοδόχοι και οι ιθύνοντες της ελληνικής φιλοξενίας φαίνεται πως έχουν βρει το μυστικό της επιτυχίας.